Моја најновија репортажа у SAN Serbian Canadian Magazine

Стево Новаковић и РТВ Ниагара

Пише:Татјана Станић

,,Ако постоји икаква предност у избеглиштву ,онда је то да постанеш грађанин света јер ти је свеједно где живиш када више ниси кући“.

Верујем да се већина нас може пронаћи у овој реченици као и господин Стево Новаковић.

Ко је заправо Стево Новаковић?

To је човек који је успео остварити свој сан да ради оно што воли и да од тога живи. Али идемо редом.

Стево Новаковић је родом из Кордуна. По професији је дипломирани економиста али новинар у души. У каријери писао је за десетак медија, а највише у карловачком “АИК”-у, Радио Петровој гори и РТВ Републике Српске. После несрећног рата, са породицом је провео седам месеци у Аранђеловцу код пријатеља, након чега одлази у Бања Луку, где након ратног дописничког посла, наставља новинарско-уреднички посао на Радио РС.

Идеја о пресељењу у Канаду се јавила спонтано али је постала његова реалносту у јулу 1999. Године .

Настанак РТВ-а Ниагара-

Најлепше ствари настају случајно што потврђује случај Стеве Новаковића. По доласку у Канаду, као и код већине емиграната пробудила се носталгија за отаџбином.

Стево je на сугестију свог пријатеља Јована Момића, решио да ради нешто што би га увесељавало и бар донекле умањило носталгију. Тако су 15. октобра 2006.године, у етар кренули први звуци Радио Ниагаре.

У првој емисији коју је емитовао на својој радио станици, Стево Новаковић је имао два еминентна  госта. Били су то фудбалски великани  Драгослав Шекуларац и Горан Буњевчевић. Након те емисије  добио је преко хиљаду коментара из целог света.  На почетку мала Стевина амбиција, проналазила је пут до све већег броја слушалаца. Већ након треће емисије, Радио Ниагара је била слушана у 34 земље света.

Од скромних циљева до неслућених висина-

    Почетни циљ власника Радио Ниагаре био  је  – направити сто једночасовних емисија. Успео је ! У тих сто емисија разговарао је са више од четиристотине гостију, почев од председника држава,премијера, амбасадора, конзула, министара, академика, црквених великодостојника,  до глумаца,певача, спортиста али и “обичних” људи вредних пажње.

 Убрзо затим, радио је кренуо са програмом од 24 часa, а пет година касније  ” светлост дана  ” угледала је ТВ Ниагара и то  на чак четири YouTube канала. Телевизијски програм обухвата области – Информативног програма, народне,  забавне, крајишке музике и област  Спорта и рекреације.

Свако трајање има потпору у квалитету-

Стево Новаковић је пуних 40 година је у свету новинарства и до сада је разговарао са преко 2000 људи.

Тајна његовог успеха је у марљивом и преданом раду али и у великој љубави према послу којим се бави. РТВ Ниагара својим садржајем, даје несебичан допринос очувању српске културе и зато је од великог значаја за српску заједницу у Канади.

Радио Ниагара Канада,такође омогућује и бесплатно слушање балканских радио станица из Србије, Босне и Херцеговине ,Хрватске, Црне Горе, Словеније и дијаспоре, које свој програм емитују уживо преко интернета.

Такође се на програму РТВ Ниагара, могу видети прилози са простора бивше Југославије. Због толико свеобухватног садржаја,РТВ Ниагара окупља људе који у души носе Балкан и љубав према правим вредностима.

Више о РТВ Ниагара и њеном власнику Стеви Новаковић, можете сазнати на линку  www.rtvniagara.com  али их ,такође можете и контактирати на е маил адреси : radioniagara@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *