Теодора Арсић – Tело као платно

У најновијем издању SAN Serbian Canadian Magazine, објављена ја репортажа о таленту и радовима моје ћерке Теодоре Арсић.

Теодора је 2018. године била проглашена за најталентованију младу особу у Србији.

Више о њеном раду можете видети на њеном инстаграм профилу @beautea20

Тело као платно

Пише:Андреа Стевић

,,У сликарству је битно да се слика али је највећа уметност у нама“

Теодора Арсић је 2018. године била проглашена за најталетованију младу особу у Србији.

У такмичењу које је организовала компанија Nescafe на нивоу целе државе Србије, изабрано је десет најталентованијих младих особа из различитих сфера а Теодора је одабрана као најталентованија у области сликања.

Теа се из хобија бави осликавањем тела или боди артом. Све своје радове она слика сама на себи огледајући се у огледалу.Све своје реквизите,попут раскошних рајфова и маски,Теа прави сама.

 Њени радови изазивају велико интересовање,те је зато пропраћена у Српским штампаним,електронским и телевизијским медијима. Поред гостовања у домаћим медијским кућама,она је била директни учесник путем скајпа на највећем боди арт фестивалу у Детроиту као једини представник Европе на том такмичењу.

Она је девојка са југа Србије и изузетно је поносна што промовише своју земљу у лепом светлу. Сајт Космополитена је такође објавио њен рад, чиме је Теодора доказала да може доскочити новим,савременим трендовима уметности 21 века.

О Теодори-

Теодора(24) данас живи у Оквилу. Рођена је у Гњилану,на Косову, одакле је након бомбардовања са породицом избегла у Врању где је и завршила средњу школу за Графички дизајн. Након тога наставила је своје школовање на студијама Психологије у Косовској Митровици.Љубав према уметности се родила спонтано јер је одрастала уз мајку која се из хобија бавила сликарством.

Почетни радови су кренули са цртањем разних ликова на капку ока али је касније схватила да јој је капак мали простор да изрази своју креативност и одједном се створила потреба да прошири простор за рад. Тако јој је сопствено тело послужило као платно.

Посматрајући њене радове може се видети да су њени радови тематски. Инспирацију проналази у трајним вредностима и у свету око себе.

,,- Не цртам ствари које не пријају мом оку.То што цртам мора да долази из благонаклоних осећања према некој личности или појави. На пример лик Николе Тесле је одраз мог великог поштовања према његовом лику и делу. Мислим да треба што више причати о таквим људима са трајним и непролазним вредностима јер смо дужни да преносимо и истичемо њихову славу“- каже Теодора.

Поносна на своје порекло из свете земље Лазареве, лик Косовке девојке на дан прославе Видовдана, се такође нашао на телу младе уметнице јер је велики поштовалац Српске историје и традиције.

 Оквил –

Теодора се 2019.године из Србије доселила са породицом у Оквилу. Планова за будућност је много али су сви планови заустављени због пандемије. Теодора планира да настави даље школовање у Канади али ће се из хобија и даље бавити боди артом. Тренутно се бави шминкањем у локалном салону лепоте у Оквилу, али би врло радо учествовала на светским такмичењима боди арта јер каже да још увек није све показала што уме.

Њеној машти је само небо граница и зато има жељу да учествује на овдашњим ревијама али и тематским и културним догађајима јер жели да изрази своју креативност.Као млади Српски уметник, радо би се одазвала позиву за учествовањем на културним манифестацијама.

,,Ја ћу наставити и даље да промовишем нашу Српску заједницу у најлепшем могућем светлу“-истиче Теа.

Више о раду Теодоре Арсић можете сазнати на инстаграм профилу @beautea20 или facebook профилу beautea20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *