Jelena Živanović – Zana

Grupa Zana je sinonim za kvalitetnu muziku, pa mi je iz tog razloga velika čast da se Jelena odazvala mom pozivu za intervju za moj blog ,,Božur u srcu”.

-Draga Jelena, možete li nam reći kada se javilo prvo interesovanje za muziku?

Muzika je od uvek bila prva stvar u mom životu. Od moje treće godine sam bila vrlo uporna u tome da saznam sve što mogu vezano za muziku, pa sam roditelje ubedila da me upišu u muzičko zabavište, tako da sam već od treće godine učila pored pesmica i note, kako se taktira, a sve nakon toga je bio logičan sled, prvo niža muzička škola, sviranie klavira, a zatim srednja muzička, gde sam, pored svog omiljenog instrumenta upisala i solo pevanje.

Izgleda da sam jako rano znala šta će biti moj životni poziv, pa tako imam i jedan savet za roditelje: ,,Ako su vam deca jako zainteresovana za odredjenu stvar, obavezno ih podržite i ne dozvolite im da pri prvoj prepreci odustanu. Biće vam jako zahvalni kasnije”.


Možemo li znati kako provodite svoje slobodno vreme i imate li neki hobi?

Možda zvuči čudno, ja obožavam da šijem i pletem! Još kao mala, mislim da sam imala pet ili šest godina, mama me je naučila da pletem prve redove, to mi je bilo jako zanimljivo, tako da sam naučila da pravim petlju na iglama, pre nego da zavežem pertle. Šivenje na mašini znam od pre nekih sedam, osam godina, a do tada nisam znala ni da mašina ima dve igle, tako da sam upisala tromesečnu školu šivenja i krojenja, a u školi su me zvali štreber, eto koliko sam se tome posvetila!

Danas šijem sve što mi padne na pamet, od haljine, pantalona, sakoa, do odelca za moju kucu Coco. Uživam u tome, a naravno i moje bliske osobe, jer nema kome nisam nešto sa ljubavlju sašila.

Lepo je kad stvoriš nešto što je lepo i “ opipljivo”, s obzirom da se muzika može dotaći srcem, ali ne rukama i očima.

Svako trajanje ima potporu u kvalitetu a to najbolje potvrdjuje trajanje grupe Zana.

Sigurna sam da ne postoji osoba u Srbiji i van nje, koja nema bar jednu omiljenu pesmu iz bogatog repertoara,grupe Zana.

Hvala na intervjuu i želim Vam da još dugo, dugo trajete na estradnom nebu.

Vi to vašim kvalitetima zaslužujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *