Српско позориште Чикаго

Ако сте жељни добре представе која ће вас развеселити, можда расплакати и сигурно покренути лавину емоција у вама,онда је Српско позориште Чикаго ,право место за вас.

Уживање на њиховим представама је загарантовано.

Толико креативности,добре енергије и еуфорије на једном месту тешко је наћи у данашњем времену.

Српско позориште Чикаго постоји неколико година а сви чланови позоришта имају позамашног глумачког искуства.

Тренутно њихов ансамбл броји тридесет сталних чланова и десет који нису стални чланови и појављују се у представама по потреби.

Иницијална каписла за почетак рада позоришта Чикаго је жеља да се нашим људима и пријатељима у Америци покаже широки спектар наше позоришне уметности.

Раскошни таленти ових људи,показали су колико је Српска култура шаренолика,богата и колико лепоте има у њој.

Ово позориште има своју мисију у свом постојању а то је оживљавање Српске речи и очување традиције на овим просторима.

Људи се повезују,ствара се осећај припадности што превазилази пуко име ,,позориште” јер племенити циљ повезује људе и јача свест о очувању српских корена у туђини.

Ови људи широког срца,се свесрдно труде да будућим генерацијама усаде и пренесу своју културу ван матице и тиме је сачувају од заборава.

Они су аматерско позориште и већина чланова живи у Чикагу и околини. То практично значи да су заљубљеници у живу српску реч. Апсолутно све раде из љубави и уз доста пожртвовања јер се приватно баве другим занимањима.

Али задовољство које осете након успешних представа, доноси им сатисфакцију да са сваком следећом представом буду још бољи.

Племенити су то људи јер да је другачије, не би се ни бавили овим чиме се сада баве.

Они су аматерско позориште али громада у српској култури на просторима Америке.

Баш зато што су аматерско позориште,труде се да до најситнијих детаља уреде сваки сегмент представа, што на крају уствари ,одаје утисак велике професионалности.

То све доказује велико интересовање за њихове представе које су увек распродате и увек се тражи карта више.

Како и не би када ови људи све раде из чисте љубави према позоришту и српској култури,па се та иста љубав прелива на гледаоце који увек задовољни одлазе кућама након њихових представа.

Представе играју по разним позориштима у Чикагу и маштају да ће некада у будућности имати свој простор у некој од ,,Српских кућа”.

Последња представа коју су извели пре пандемије носи назив:,, Boing Boing”.

Та представа је веома добро прихваћена од стране публике и још увек се прича о њој. То је веома захтевна представа и глумачки и технички.

Много труда је уложено у њено настајање али је публика то препознала и испратила представе дугим аплаузима на крају сва три извођења представа. То је глумачком ансамблу била највећа награда.

Ови људи не жале свој труд да српску културу представе у најлепшем светлу на тлу туђе земље. Све то заиста је вредно хвале.

Хвала Српском позоришту Чикаго на сарадњи и подршци мом блогу,,Божур у срцу”

Лично вам желим много успеха у даљем раду и да у вашим представама гледаоци још дуго,дуго уживају.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *