Мој живот у Канади

@tatjana__art

Зовем се Татјана и живим у Канади у граду Oakville близу Toronta.

Oakville је миран град са преко 200.000 становника. У самом граду Oakville препоручујем обавезну посету језеру јер је буквално створено и уређено за релаксацију.

Oно што је занимљива чињеница везана за Канаду,јесте да се 60% светских језера налази у Канади. То је земља језера,великих попут мора од којих су нека чак и слана.Нису сва језера за купање али се нека од њих користе за купање током лета.

Наших људи има заиста много у Oквилу,Tоронту и у Канади уопште.Обично се окупљамо у Манастиру Милтон kоји је једини Српски манастир у Канади. Наравно,наши људи се окупљају и друже различитим поводима и без повода и ван манастира.

Увек препоручујем посету Нијагариним водопадима на којима се налази предивни споменик нашем славном научнику Николи Тесли, којег су подигли Српска заједница у Канади,Српска Православна црква и држава Србија.

Лепо је видети људе из целог света како обилазе споменик Николи Тесли али је још лепше чути и видети њихово дивљење његовом лику и делу.

Нијагарини водопади заиста изгледају импозантно.

Њихова величина одаје поштовање према природи јер толику снагу и лепоту у исто време,може једино природа створити.

Град Нијагара је такодђе врло интересантан бројним туристима због атрактивног садржаја које нуди.

Посла у Канади има пуно у понуди и минимална цена рада је 14$ по сату.

Природа је заиста предивна и постоји пуно лепо уређених паркова за шетњу.

Препоручујем посету Индијанском селу ,,Iroquoian” у коме су сачувани изворни објекти племена.

Канада је емигрантска земља са великим бројем разноврсних нација на једном месту. Сви негују своју традицију,те постоји могућност упознавања обичаја и културе других нација.

Oд хране бих препоручила Египатско веган јело Shawarma Plate којим сам се одушевила и наравно кафу у Starbucksu.

Kао велики љубитељ чоколаде,препоручујем посету ,,Chocolate cafe” у Oakville, чија ће раскошна понуда чоколаде различитих укуса задовољити и највеће сладокусце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *